www.knjazevac.rs

  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
Представљен пројекат регулације Трговишког Тимока
уторак, 25 мај 2010 13:18

У Скупштини општине Књажевац у уторак, 25. маја, представљен је пројекат регулације Белог и Трговишког Тимока. За потребе ЈП ''Србијаводе'', пројекат су урадили ''Велика Морава'' из Београда и ''Шумадија пројект'' из Крагујевца. Укупна вредност је преко 200 милиона динара, а радиће се у фазама.

 
Помоћ избеглицама
понедељак, 24 мај 2010 08:33

Потпредседник Владе Србије Јован Кркобабић уручио  је у петак 21. маја 2010. уговоре представницима 20 општина у Србији за реализацију пројекта помоћи избеглим и интерно расељеним лицима. У име општине Књажевац уговор, вредан 4.900.000 динара,  потписао је  председник Младен Радосављевић. Биће то подршка локалном акционом плану за решавање проблема интерно расељених, а немера локалне самоуправе је да се за седам породица у околини Књажевца купе куће са окућницама и тиме реше њихови стамбени проблеми. Додели уговора присуствовали су представници Делегације Европске уније у Србији, УНХЦР-а, ОЕБС-а и Амбасаде САД.

 
Подршка привреди
петак, 21 мај 2010 09:35

Чланови Привредног савета општине Књажевац и привредници, као и власници малих и средњих предузећа која су конкурисала за старт ап кредите за 2010. годину, срели су се у Књажевцу са директорком Фонда за развој Србије Оливером Божић. Представљени су програми  Фонда. Привредници су говорили о проблемима које имају у пословању. Како је истакнуто, Фонд за развој помоћи ће привреди, у оквиру својих могућности,  да успешније ради, имајући у виду тешку ситуацију у којој се налази Књажевац, као једна од најнеразвијенијих општина у Србији.

 
На путу ка акредитацији Дома здравља
петак, 21 мај 2010 08:57

Министарство здравља потписало је уговор са Домом здравља у Књажевцу о реализацији пројекта ''Пружање унапређених услуга на локалном нивоу''. Свечано уручење грантова-финансијских средстава на име финансирања поступка акредитације обављено је у Београду, 20. маја, а свечаности је присуствовао директор Здравственог центра Микица Видојевић. Циљ пројекта, који се реализује у сарадњи са локалном самоуправом, је да се у прелазном периоду ка успостављању децентрализованог система, домови здравља оснаже како би на што бољи начин одговорили специфичним потребама својих корисника.

 
Три нова развојна пројекта
среда, 19 мај 2010 19:15

Агенцију за развој Књажевца посетио је 17.маја помоћник директора Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја Едиб Кајевић. На овогодишњем конкурсу за израду пројектне документације, Агенција за развој општине конкурисала је пројектом израде Стратегије руралног развоја. Канцеларија је у потпуности подржала овај пројекат, као и још два развојна пројекта, који ће подићи квалитет живота у Књажевцу,  чиме је настављена сарадња између општине Књажевац и Канцеларије за одрживи развој.

 
У Књажевцу одржан седми ПРВИСИ
субота, 15 мај 2010 15:52

У Књажевцу је 14. и 15. маја 2010. године одржан седми Сајам предузетништва ’’ПРВИСИ’’. У изложбеном простору Дома културе окупило се седамдeсетак излагача из целе Србије и суседне Бугарске. На отварању, учесницима су се обратили председник општине Књажевац Младен Радосављевић, државни секретар у министарству за НИП Милан Ђокић и потпредседник Привредне коморе Србије Саша Влаисављевић. Посетиоци су  у два дана трајања Сајма имали прилику да виде производне програме малих предузећа и радионица, а први пут на Сајму била је присутна и  Компанија ’’Рубин’’ из Крушевца.

Опширније...
 
Етно фест ''Молитва под Миџором'' у Балта Бериловцу
понедељак, 10 мај 2010 13:18

Молитва под МиџоромУ селу Балта Бериловац, у суботу осмог маја, одржана је 11. по реду туристичко-привредна манифестација ''Молитва под Миџором''.  Учеснике из свих крајева Србије,   поздравио је директор Туристичке организације Саша Игњатовић, који је истакао да ''Молитва под Миџором'' има велики значај, како у очувању традиције, тако и у промоцији туризма на Старој планини.

Опширније...
 
Изложба фотографија у част Дана општине
петак, 07 мај 2010 08:10

Поводом 17. маја, Дана општине, Завичајни музеј Књажевац организовао је у Дому културе изложбу фотографија Саше Милутиновића ''Летећег'', под називом ''57 слика''. О раду фотографа Завичајног музеја говорила је историчар уметности, кустос Милена Милошевић-Мицић, а изложбу, на којој су представљена различита лица вароши и ћуди Старе планине, отворио је председник СО Књажевац Дарко Живковић.

 
За Дан општине у новом руху
среда, 05 мај 2010 19:22

Радови на уређењу центра Књажевца приводе се крају. Изградња пешачке зоне и тротоара у Улици Бранка Радичевића биће завршена до 17. маја. Упоредо, уређује се и простор непосредно уз Дом културе, на коме ће, поред зеленила, бити постављене и играчке за најмлађе. Градилиште  су ових дана обишли председник Општине Младен Радосављевић, председник СО Дарко Живковић и директор Дирекције за развој, убранизам и изградњу Душко Милошевић.

Опширније...
 
Добра сарадња Полиције и Општине
понедељак, 24 мај 2010 08:31

Поводом Дана Полиције и Министарства унутрашњих послова, заменица председника Општине Весна Симић примила је у петак, 21. маја, делегацију Полицијске станице у Књажевцу. Разговарало се о досадашњој и моделима будуће сарадње и обострано је констатовано да се она одвијала у интересу грађана Књажевца. Како је истакао командир Полицијске станице Златољуб Стојановић, један од најзначајнијих зајденичких пројеката свакако је постављење видео надзора у граду.

 
Фис трке на Старој планини
петак, 21 мај 2010 08:58

Комисија Светске скијашке федерације, коју је предводио Андреј Клинар из Словеније, боравила је на Старој планини и извршила хомологизацију скијашких стаза, чиме је добијена дозвола за организацију фис трка. На стазама ''Коњарник'' и ''Сунчана долина'' моћи ће да се одржавају трке европског и светског купа у слалому и велеслалому, а ово су и једине стазе у Србији за трке супервелеслалома.

 
Нови пројекти у Књажевцу
петак, 21 мај 2010 08:33

У четвртак, 20. маја, министар без портфеља Сулејман Угљанин и Канцеларија за одрживи развој недовољно развијених подручја потписали су уговор са 48 недовољно развијених општина, којима се средства додељују на основу првог јавног конкурса за 2010. годину. У име Општине Књажевац, уговор је потписао председник СО Дарко Живковић. Реч је о пројекту реконструкције магистралног цевовода, односно његовом наставку, а Канцеларија за одрживи развој са 800 хиљада динара финансираће израду планске документације.

Опширније...
 
Oбележен Дан општине
среда, 19 мај 2010 11:12

Свечана седница Скупштине општине, поводом 17. маја, Дана општине, одржана у великој дворани Дома културе, почела је интонирањем химне ''Боже правде'' и поздравним говором председника СО Дарка Живковића. Подсећајући на историју Књажевца, председник Опшштине Младен Радосављевић истакао је да на темељима традиције треба градити будућност. На свечаности су уручена јавна признања општине Књажевац. Повеља почасног грађанина додељена је магистру књижевности Срби Игњатовићу за укупно књижевно стваралаштво и дела која остају у баштини општине Књажевац као трајна вредност.

Опширније...
 
Одржана 13.седница СО Књажевац
уторак, 11 мај 2010 15:01

У Дому културе одржана је 13. седница Скупштине општине Књажевац. Председавао је председник СО Дарко Живковић, а пред одборницима се нашло 14 тачака дневног реда, од којих је половина једногласно усвојена.  Подржан ја предлог Комисије за именовања и награде да ове године, поводом 17. маја, Дана општине, титулу почасног грађанина Књажевца понесе председник Удружења књижевника Србије, књижевник и књижевни критичар Срба Игњатовић.

Опширније...
 
Ђурђевдан - слава Цркве и Општине
петак, 07 мај 2010 08:11

Празник Светог великомученика Георгија, Ђурђевдан, у Књажевцу се обележава као слава Цркве и Општине. Архијерејској литургији и литији  у Цркви Светог Ђорђа, поред великог броја верника,  присуствовало је комплетнно руководство Општине. Признање Српске православне цркве, одлуком Епископа Јустина, за доброчинство и ревност око напретка Цркве, уручено је директору Дирекције за развој, урбанизам и изградњу Душку Милошевићу.

 
Почеле мајске свечаности
среда, 05 мај 2010 19:23

На великој сцени Дома културе, у уторак, четвртог маја,  сценским приказом ''Завичајног појмовника'', почеле су свечаности, којима ће у Књажевцу бити обележен Дан општине. У едукативном програму Завичајног музеја и Народне библиотеке ''Његош'', названом ''На слово К-Књажевац'', учествовало је 14 ученика шестих разреда основних школа.

Опширније...
 
Подстицајни програм за развој села
среда, 05 мај 2010 10:12

Министарство пољопривреде, водоприврeде и шумарства расписало је конкурс за доделу подстицајних средстава за развој села и очување биолошке разноврсности. Право учешћа имају физичка лица, носиоци породичних комерцијалних пољопривредних газдинстава. Конкурс је отворен до 05.06.2010. године, а комплетну конкурсну документацију можете преузети овде. Детаљније информације, као и помоћ при изради програма, могу се добити у Агенцији за развој Књажевца, тел. 019 731 256.

 


Страна 64 од 70
Насловна

ПОС терминал

Evropski progres
Обједињена процедура

Регистрација стамбених заједница

Strategija Integrisane komunikacije  

Предлози и примедбе


Временска прогноза


   
       

  
                 
          

Временски подаци на мобилном телефону

www.knjazevac.vreme.in.rs/wapindex.php

www.babinzub.vreme.in.rs/wapindex.ph

Среда     19.06.

Max. 28°C Min. 16°C

Ујутру ниска облачност. У току преподнева прeтежно сунчaнo. Пoпoднe и увeчe рaзвoj oблaчнoсти мoгућa пojaвa лoкaлних пљускoвa сa грмљaвинoм.

Четвртак    20.06.

Max. 29°C Min. 16°C

Прeпoднe претежно сунчaнo. Пoпoднe рaзвoj oблaчнoсти мoгућa пojaвa лoкaлних пљускoвa сa грмљaвинoм.

Петак        21.06.

Max. 31°C Min. 16°C

Претежно сунчано. Поподне слаб развој облачности.

Општина Књажевац на друштвеним мрежамаmod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас6342
mod_vvisit_counterОве недеље19025
mod_vvisit_counterОвог месеца116643
mod_vvisit_counterПрошлог месеца443452
mod_vvisit_counterУкупно7834558

We have: guests, members online


   Извештај

   Информатор


Агенција за развој Књажевца


Печат није обавезан