www.knjazevac.rs

 • www.knjazevac.rs
 • www.knjazevac.rs
 • www.knjazevac.rs
 • www.knjazevac.rs
 • www.knjazevac.rs
 • www.knjazevac.rs
 • www.knjazevac.rs
 • www.knjazevac.rs
Оглас за избор корисника за доделу помоћи
среда, 07 јул 2010 09:45

Општина Књажевац расписује оглас за избор корисника за доделу помоћи интерно расељеним лицима која се састоји у куповини и донацији кућа са окућницом на територији општине Књажевац. Цео текст огласа можете погледати овде.

 
Нови програми за социјалне случајеве
петак, 02 јул 2010 16:27

Помоћница министра рада и социјалне политике Сузана Пауновић, разговарала је у Скупштини општине са председником СО Дарком Живковићем. Тема разговора били су развијени облици социјалних услуга  у књажевачкој општини. Том приликом, истакнуто је да је Књажевац пример социјално одговорне општине, од које  се очекује  да, у светлу примене новог закона о социјалној заштити, новим програмима, уз помоћ државе, интервенише новим услугама, како би помогла свом становништву. На састанку, коме је присуствовао и директор Геронтолошког центра Предраг Ранђеловић, истакнуто је да су напорима Министарства, Центра и локалне самоуправе, у дому за старе побољшани услови живота и становања.

 
Кориговане цене воде и грејања
среда, 30 јун 2010 11:23

Општинско веће, на седници одржаној 29. јуна, донело је одлуку о корекцији цена воде и грејања. Нова, виша, цена грејања стамбеног простора је 63,96, а пословног 127, 92 динара по квадрату. Цена грејања за образовне установе је 102,34 динара. Цене су без ПДВ-а и примењиваће се од првог јула. Нова цена воде за домаћинства је 24,64 динара, отпадних вода 7,54, а извоза смећа 3,19 динара.

 
За градски парк два и по милиона динара
уторак, 29 јун 2010 17:47

Државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу Сања Чековић, у уторак, 29. јуна, уручила је председнику Општине Младену Радосављевићу решење о одобравању два и по милиона динара, за пројекат реконструкције централног градског парка. Дирекција за развој, урбанизам и изградњу расписала је тендер, а радови на уређењу стаза, уређењу зелених површина, уз додатних милион динара, обезбеђених у буџету општине, требало би да почну за неколико дана.

 
Почели радови на уређеним обалама
среда, 23 јун 2010 08:17

Јавно предузеће ''Србијаводе'' почело је у Књажевцу санацију објеката на уређеним речним обалама. Радови на кеју у центру града, који се срушио у фебруару, због незапамћено виског водостаја Тимока, коштају четири милиона динара, док је укупна вредност послова, који ће бити обављени и на Бањици, као и на водозахвату ''Сињи вир'' око 10 милиона динара. Извођач радова је Водопривредно предузеће ''Ерозија''.

 
Одборници усвојили Стратегију руралног развоја
понедељак, 14 јун 2010 17:53

На 14. седници Скупштине општине Књажевац, којом је председавао председник СО Дарко Живковић, пред одборницима се нашло 13 тачака дневног реда. Већином гласова, усвојени су извештај о раду органа управе и општинског јавног правобранилаштва, као и завршни рачун буџета за 2009. годину. Прихваћен је и план детаљне регулације ромског насеља на нишком путу. Усвојена је и Стратегија руралног развоја до 2020. године, коју је образложио Далибор Станојевић из Агенције за развој Књажевца, која аутор овог документа. На седници су донешене одлуке о усклађивању аката јавних предузећа са законом, као и одлуке о именовању чланова управног одбора  ПУ ''Бајка''.

 
Уговори са Комесаријатом за избеглице
четвртак, 10 јун 2010 09:50

Општина Књажевац је закључила два уговора са Комесаријатом за избеглице Републике Србије за финансијску помоћ у реализацији Локалног акционог плана за избегла и расељена лица у општини Књажевац.

Опширније...
 
Акција ''Очистимо Србију'' у Књажевцу
уторак, 08 јун 2010 08:33

Општина Књажевац придружила се акцији Министарства заштите животне средине и просторног планирања ''Очистимо Србију'', која је организована у суботу, петог јуна, на Светски дан заштите животне средине. У акцији су учествовала јавна предузећа и устaнове, удружења, све основне и средње школе. У организацији ОШ ''Димитрије Тодоровић Каплар'' одржан је карневал маски, инспирисаних екологијом и проглашени најуспешнији аутори ликовних и литерарних радова, са конкурса за ученике основних школа на тему ''Звуци мога завичаја''.  

Опширније...
 
Подршка предузетништву младих
понедељак, 07 јун 2010 12:04

Канцеларија за младе у Књажевцу почела је реализацију пројекта подршке предузетништву младих. Кроз две фазе пројекта, млади предузетници имаће обуку за коришћење нових технологија, финансијски и консалтинг менаџмент, добиће интернет презентацију својих фирми, научити све о онлајн продаји. Један од циљева пројекта је и формирање уније младих предузетника. Финансијски, пројект подржавају локална самоуправа и америчка организација USAID. 

 
Међународни пројекат за сеоски туризам
среда, 30 јун 2010 12:26

Скупштину општине Књажевац у уторак, 29. јуна,  посетили су представници Владе Шпаније и Светске туристичке организације. Разговарало се о почетку реализације великог међународног пројекта развоја сеоског туризма. Пројекат финансира Влада Краљевине Шпаније, у сарадњи са пет агенција Уједињених нација: Светском туристичком организацијом, UNICEF-ом, Организацијом за храну FAO, UNDP-јем и Организацијом за заштиту животне средине. Општина Књажевац једна је од 19 у Србији, у којој ће се спроводити овај пројекат, усмерен на остваривању циљева Миленијумске декларације УН и повезивању јавног, бизнис и цивилног сектора у развоју сеоског туризма.

 
Отворен 49.Фестивал културе младих Србије
среда, 30 јун 2010 11:21

На летњој позорници Дома културе у Књажевцу у уторак, 29. јуна, почео је 49. Фестивал културе младих Србије. Добродошлицу учесницима упутила је ученица основне школе Мара Милкић, а Фестивал је отворио председник Општине Младен Радосављевић. Први учесници били су студенти и професори Факултета музичке уметности из Ниша, који су извели оперу ''Орфеј и Еуридика''.

Опширније...
 
Грађевински материјал за избегла и интерно расељена лица
среда, 23 јун 2010 09:36

На основу решења Комесаријата за избеглице Републике Србије, Комисија општине Књажевац  расписала је оглас за доделу помоћи у виду грађевинског материјала за избегла и интерно расељена лица. Помоћ ће се одобравати као једнокрана и бесповратна, у грађевинском материјалу неопходном за обезбеђивање основних услова становања. Највиши износ је 375.000 динара по домаћинству. Право на помоћ имају породице избеглих лица, породице које су укинуле избеглички статус, као и интерно расељена лица, смештена у неадекватном приватном смештају. Захтеви се подносе најкасније до 9.07.2010. године. Комплетан текст огласа можете погледати овде.

 
Фестивал од 29. јуна до 4.јула
среда, 16 јун 2010 10:13

У Књажевцу ће од 29. јуна до 4. јула бити одржан 49. Фестивал културе младих Србије. Највећа смотра ствралаштва младе генерације у земљи, биће отворена 29. јуна на летњој позорници Дома културе, где ће студенти и професори Факултета музичке уметности из Ниша извести ''Орфеја и Еуридику''. У пет фестивалских дана, публика ће имати прилику да погледа пет позоришних представа, да поздрави набоље младе песнике, фолклорне ансамбле, демо бендове Србије, ликовне уметнике, стрип цртаче, уметничке фотографе. Гости рок вечери биће ''Канда, Коџа и Небојша''. Фестивал се звршава четвртог јула техно журком. Покровитељи Фестивала кулуре младих Србије су Општина Књажевац и Министарство културе. Комплетан програм 49. ФКМС можете погледати на сајту Фестивала, на адреси: www.festivalkulture.com.

 
Европска унија за Књажевац
петак, 11 јун 2010 17:17

Делегација Европске уније у Републици Србији, у оквиру програма EXCHANGE 3, финансираће пројекат ''Јачање туристичке конкурентности источне Србије'', у општинама Књажевац, Белоградчик и Сокобања. Вредност пројекта је 115 хиљада евра, а циљ јачање знања и стручности локалних самоуправа у промоцији туризма. За потребе свог оснивача, општине Књажевац, пројекат је урадила Агенција за развој Књажевца.

Опширније...
 
Седница СО 14.јуна
уторак, 08 јун 2010 15:55

Председник СО Дарко Живковић заказао је за 14. јун 2010. године 14. седницу СО Књажевац. На дневном реду је 11 тачака, међу којима и извештај о раду општинске управе и општинског јавног правобранилаштва, као и предлог одлуке о усвајању Стратегије руралног развоја до 2020. године. Одборници ће размотрити и акта којима се статути јавних предузећа и установа усклађују са законом и донети одлуку о саставу новог управног одбора ПУ ''Бајка''. На дневном реду је и предлог одлуке о одређивању локације за привремено одлагање отпадних возила. Седница се одржава у Дому културе од 10 часова.

 
Одржани избори за савете националних мањина
уторак, 08 јун 2010 08:31

На изборе за савете националних мањина, који су одржани у недељу, шестог јуна, у Књажевцу су изашла 33 грађана ромске националности, од укупно 214, колико их је уписано у посебан бирачки списак. Највише гласова (27), добила је Листа ''За Европску Србију''. Ромска партија добила је 3, док су по један глас добиле листе: ''Ромски глас за Европу'', ''Ромска листа за централну Србију'' и ''Група грађана Рома Србије''. Од три грађана бугарске националности, на изборе су изашла два. Један гласачки листић био је неважећи, а један глас добила је листа ''За Босилеград у европској Србији''

 
Конкурс министарства просвете
четвртак, 03 јун 2010 10:11

Министарство просвете је расписало конкурс за педагошког асистента за подршку у образовању ромске деце и ученика, у предшколкој установи и основној школи.
Помоћ у учењу од стране педагошког асистента за ромску децу је један од циљева Стратегије развоја социјалне политике у општини Књажевац. Услови за учешће на конкурсу су:

 • најмање средњи стручни степен, односно средња школа
 • знање ромског језика
 • искуство у раду са ромском децом.

Молимо све заинтересоване, који испуњавају услове за учешће на конкурсу, да се пријаве. Текст конкурса и пријавни лист мозете преузети овде.

 


Страна 63 од 70
Насловна
ПОС терминал

Evropski progres
Обједињена процедура

Регистрација стамбених заједница

Strategija Integrisane komunikacije  

Предлози и примедбе


Временска прогноза


   
       

  
                 
          

Временски подаци на мобилном телефону

www.knjazevac.vreme.in.rs/wapindex.php

www.babinzub.vreme.in.rs/wapindex.ph

Среда     19.06.

Max. 28°C Min. 16°C

Ујутру ниска облачност. У току преподнева прeтежно сунчaнo. Пoпoднe и увeчe рaзвoj oблaчнoсти мoгућa пojaвa лoкaлних пљускoвa сa грмљaвинoм.

Четвртак    20.06.

Max. 29°C Min. 16°C

Прeпoднe претежно сунчaнo. Пoпoднe рaзвoj oблaчнoсти мoгућa пojaвa лoкaлних пљускoвa сa грмљaвинoм.

Петак        21.06.

Max. 31°C Min. 16°C

Претежно сунчано. Поподне слаб развој облачности.

Општина Књажевац на друштвеним мрежамаmod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас5437
mod_vvisit_counterОве недеље18120
mod_vvisit_counterОвог месеца115738
mod_vvisit_counterПрошлог месеца443452
mod_vvisit_counterУкупно7833653

We have: guests online


   Извештај

   Информатор


Агенција за развој Књажевца


Печат није обавезан