www.knjazevac.rs

  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
  • www.knjazevac.rs
Бициклисти света у Књажевцу
понедељак, 25 октобар 2010 10:28

У Књажевцу су боравили Мајкл Крамер, посланик Европског парламента и Јован Ераковић, председник Бициклистичког удружења ''Циклонаут'' из Београда. Са својим домаћинима из Туристичке организације Књажевац, они су разговарали о организацији бициклистичке руте ''Гвоздена завеса''. Реч је о пројекту који је господин Крамер, велики љубитељ бициклизма, покренуо пре неколико година. Идеја је да бициклисти следе некадашњу границу Источног и Западног блока, од Баренцовог до Црног мора.

Опширније...
 
Мобилни мамограф у Књажевцу
среда, 20 октобар 2010 09:06

Најсавременији апарат за дијагностиковање рака дојке-мобилни мамограф биће од петка, 22. октобра, стациониран испред књажевачке болнице. Прегледи ће почети у понедељак, 25. октобра. Све заинтересоване пацијенткиње прегледе могу заказати на телефон 731-526, локал 129.  Рак дојке је, иначе, најчешће малигно обољење жена у Србији, које, уколико се на време дијагностикује и на време почне са лечењем, има апсолутно повољан исход. Посебно ризична група су жене старости од 40 до 69 година. Мобилни мамограф је својеврсна претходница фиксном, који ће Здравствени центар Књажевац добити почетком наредне године, као донацију Владе Јапана.

 
Сакрална топографија Књажевца и околине
четвртак, 07 октобар 2010 10:42

Завичајни музеј Књажевац у сарадњи са Одељењем за историју уметности Филозофског факултета у Београда, започиње реализацију научно-истраживачког пројекта „Сакрална топографија Књажевца и околине“. Прва фаза пројекта биће реализована у периоду од 08. до 12.10.2010. на Старој планини, у области Буџака. Стручни тим на терену чине руководилац пројекта, кустос музеја историчар уметности Милена Милошевић Мицић, докторанти Филозофског факултета у Београду Ирена Зарић и Вук Даутовић и фотодокументариста музеја Саша Милутиновић.

Опширније...
 
Одржана четврта ''Шипуријада''
уторак, 05 октобар 2010 12:21

У Новом Кориту другог октобра одржана је четврта по реду туристичко-привредна манифестација ''Шипуријада''. Сеоски задружни дом, за ову прилику, претворен је у изложбени простор за произвођаче шипурка и производа од овог воћа из Тимочке крајине и Бугарске. Бирао се највећи шипак, најбоља мармелада, а изабрани су и најлепши ликовни и литерарни радови деце из вртића и основних школа. У културно-уметничком програму учествовали су аматери из Књажевца и Штипине. Оснивач ''Шипуријаде'' је сликар и вајар Топлица Игњатовић, који живи и ради у Словенији, а пореклом је из Новог Корита, а организатори Туристичка организација и МЗ Ново Корито. 

 
Обележен Дан чистих планина
уторак, 28 септембар 2010 09:15

На Бабином зубу у недељу, 26. септембра, обележен је Светски дан чистих планина. Акцију је, уз подршку ЈП ''Стара планина'' и Општине Књажевац, организовало Планинарско друштво ''Бабин зуб''. Међу учесницима, били су и ученици другог разреда Основне школе ''Вук Караџић''. Промовисане су и пешачке стазе. Темељ за прву инфо таблу, која планинаре упућује куда ће се кретати, поставили су председник Општине Младен Радосављевић и директор ЈП ''Стара планина'' Слободан Михајловић.

 
Одржан Међународни фестивал хуманости
субота, 25 септембар 2010 11:22

У Књажевцу је 24. септембра организован Међународни фестивал хуманости ’’Златна кап Тимочке крајине’’. У акцији добровољног давања крви учествовало је преко 200 давалаца из целе Србије, Републике Српске, Црне Горе и Бугарске. Уз подршку локалне самоуправе, акцију је организовало Друштво хуманиста Железница Србије. За организаторе и учеснике, председник СО Дарко Живковић приредио је пријем у згради Општине.

 
Потписан уговор са Делегацијом ЕУ
субота, 25 септембар 2010 11:20

Председник Општине Књажевац Младен Радосављевић потписао је данас у Београду уговор са Делегацијом Европске уније у Србији о реализацији пројекта ’’Јачање туристичке конкурентности источне Србије’’, у оквиру програма Exchange 3. Пројекат је припремила Агенција за развој Књажевца, а његова вредност је 113.620 евра. Свечаност је организована у Аеро клубу, а присутнима су се обратили потпредседник Владе Божидар Ђелић, шеф Делегације Европске уније Винсент Дежер, генерални секретар Сталне конференције градова Ђорђе Станичић и менаџер програма Ирина Славковић.

 
Унапређење топловодног система
петак, 24 септембар 2010 08:39

ЈКП ''Топлана'' добила је 605 хиљада евра бесповратних средстава за унапређење топловодног система у Књажевцу. Протокол о финансирању, у петак, 17. септембра, у Београду су потписали министар енергетике Петар Шкундрић, државни секретар у Министарству финансија Слободан Илић, председник Општине Младен Радосављевић, директор Топлане Људбодраг Тричковић и представници КFW банке.

 
Седница СО 14.септембра
среда, 08 септембар 2010 10:26

Председник СО Дарко Живковић заказао је седницу Скупштине за 14. септембар. На дневном реду је двадесетак тачака, међу којима и  извештај о извршењу буџета за првих шест месеци ове године, ребаланс програма уређења грађевинског земљишта, измена одлуке о задуживању општине. Седница ће бити одржана у Дому културе од 10 часова.

 
Обезбеђена средства за наставак пројекта
петак, 08 октобар 2010 08:36

"Председник општине Књажевац Младен Радосављевић данас закључује уговор са Министарством рада и социјалне политике Републике Србије, који се односи на суфинансирање пројекта по расписаном конкурсу Министарства "Развој локалних услуга социјалне заштите у Србији". Пројекат се односи на услугу "Помоћ у куци старим и особама са инвалидитетима у општини Књажевац", која се иначе пружа од 2005. године и на коју се општина обавезала Одлуком о правима грађана из области социјалне заштите, која је усвојена 2007. године.

Опширније...
 
Пријем за победнице такмичења ‘’Дунавски уметник’’
уторак, 05 октобар 2010 12:22

Председник Општине Младен Радосављевић, председник СО Дарко Живковић и заменица председника Весна Симић, примили су у уторак, петог октобра Мартину Станојевић и Мартину Михајловић, победнице Међународног такмичења ''Дунавски уметник 2010.'' и њихову учитељицу Гордану Јаневску. Две Мартине, са својим радом ''Рециклирај, спаси Дунав'', тријумфовале су у конкуренцији четири хиљаде радова из 14 подунавских земаља и Републику Србију представљале су на завршници такмичења у Бечу. Одличне ученице ОШ ''Димитрије Тодоровић Каплар'' добиле су по пет хиљада динара, дар Општине Књажевац. Такмичење ''Дунавски уметник'' организује Међуанродна комисија за заштиту реке Дунав. 

 
Одржана седница Општинског већа
понедељак, 04 октобар 2010 09:45

На седници Општинског већа, која је одржана у петак, првог октобра, разматран је Локални акциони план запошљавања за 2011. годину. Реч је о програму који спроводи Национална служба, а односи се на суфинансирање мера активне политике запошљавања, односно на запошљавање приправника, обуку, самозапошљавање и послодавце који отварају нова радна места. Према том програму, локални акциони планови морају бити у сагласности са Националним. На седници је донешена одлука да се мини пич терен да на газдовање Спортском савезу.

 
Радови на Јабучком равништу
уторак, 28 септембар 2010 09:14

Изградња првих смештајних капацитета на Јабучком равништу на Старој планини теку по плану. Радници Компаније ''Денеза М'' из Београда успели су да у рекордном року ископају темељне просторе за будуће објекте. Наредне недеље темељи ће бити насипани бетоном и сптемни за пролеће, када ће на њима почети да ничу хотели. Прва фаза изградње, којом је предвиђено 450 лежајева, требало би да буде завршена до краја 2011. године.

 
Меморандум о сарадњи са Британским саветом
субота, 25 септембар 2010 11:22

У Палати ’’Србија’’ у Београду, председник општине Књажевац Младен Радосављевић потписао је меморандум о сарадњи са Британским саветом, који ће, са Министарством омладине и спорта, у Књажевцу  реализовати пројекат ’’Активни грађани’’. Председницима 13 општина, које ће у наредне три године учествовати у пројекту, обратили су се министарка Снежана Самарџић-Марковић и амбасадор Велике Британије у Србији Стивен Вордсворт.

 
Грађевински материјал за избегла и расељена лица
петак, 24 септембар 2010 08:40

Општина Књажевац обезбедила је, преко Комесаријата за избеглице Репувблике Србије, средства за реализацију Локалног акционог плана за избегла и интерно расељена лица. Уговоре са седам породица, појединачне вредности 370.000 динара, потписао је у четвртак, 23. септембра, председник Општине Младен Радосављевић. Укупна вредност пројекта, намењеног побољшанју стамбених услова избеглица, је око три милона динара. Наредних дана, са још седам интерно расељених породица биће потписани уговори о куповини кућа са окућницама. Средства је, такође, обезбедио Комесаријат за избеглице.

 
Још једно одлагање
петак, 24 септембар 2010 08:38

Заседање Скупштине општине Књажевац 14. септембра, обележило је полемисање о броју присутних одборника и кворуму, те формирање нове одборничке групе  ''Уједињени региони Србије'', коју чине одборници Г17 плус и Покрета ''Живим за Књажевац''. Након исцрпљујуће расправе, одборници опозиције, укључујући и двојицу одборника ЛДП-а, напустили су салу,  седница је прекинута, а да, практично, није усвојен ни дневни ред. Датум када ће бити настављено 15. заседање локалног парламента одредиће, након консулатација са шефовима одборничких група, председник СО Дарко Живковић.

 
Одложена седница Скупштине општине
уторак, 07 септембар 2010 08:02

Због недосататка кворума, за данас заказана седница Скупштине општине Књажевац, одложена је до даљег. Председник СО Дарко Живковић ново скупштинско заседање заказаће најкасније до 14. септембра. До тада ће бити познато да ли актуелна власт још увек има већину у локалном парламенту, хоће ли доћи до формирања нове скупштинске већине, или нових избора.

 


Страна 61 од 70
Насловна
ПОС терминал

Evropski progres
Обједињена процедура

Регистрација стамбених заједница

Strategija Integrisane komunikacije  

Предлози и примедбе


Временска прогноза


   
       

  
                 
          

Временски подаци на мобилном телефону

www.knjazevac.vreme.in.rs/wapindex.php

www.babinzub.vreme.in.rs/wapindex.ph

Среда     19.06.

Max. 28°C Min. 16°C

Ујутру ниска облачност. У току преподнева прeтежно сунчaнo. Пoпoднe и увeчe рaзвoj oблaчнoсти мoгућa пojaвa лoкaлних пљускoвa сa грмљaвинoм.

Четвртак    20.06.

Max. 29°C Min. 16°C

Прeпoднe претежно сунчaнo. Пoпoднe рaзвoj oблaчнoсти мoгућa пojaвa лoкaлних пљускoвa сa грмљaвинoм.

Петак        21.06.

Max. 31°C Min. 16°C

Претежно сунчано. Поподне слаб развој облачности.

Општина Књажевац на друштвеним мрежамаmod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас6050
mod_vvisit_counterОве недеље18733
mod_vvisit_counterОвог месеца116351
mod_vvisit_counterПрошлог месеца443452
mod_vvisit_counterУкупно7834266

We have: guests online


   Извештај

   Информатор


Агенција за развој Књажевца


Печат није обавезан