Обавештење Стручно-оперативног тима

У вези са одлукама Кризног штаба Владе РС, у вези са спречавањем ширења вируса COVID-19, Стручно оперативни тим за предузимање превентивних и оперативних мера за заштиту од епидемије заразних болести, као мере за сузбијање или спречавање епидемије заразне болести COVID-19, дана 08.10.2020. године, О Б А В Е Ш Т А В А Власнике угоститељских објеката и грађане општине Књажевац да је Кризни штаб Владе РС донео следеће одлуке:

Радно време угоститељских објеката ограничава се тако да ти објекти неће радити од 23.00 часа до 06.00 часова наредног дана.
Док траје опасност од ширења заразне болести COVID-19, за време боравка на јавним местима у затвореном простору, грађани су дужни да, због спречавања ширења заразне болести COVID-19, обавезно носе заштитне маске и одржавају међусобно растојање од најмање један и по метар између два лица која не бораве у истом домаћинству, односно на свака 4 m2 може бити присутно једно лице.
На јавним местима на отвореном простору, уколико није могуће одржати растојање између два лица од најмање један и по метар (испред продавница, апотека, на аутобуским и другим стајалиштима и сл.), ношење заштитних маски је обавезно.
У јавном друмском и железничком превозу путника обавезно је ношење заштитних маски.
Родитељи малолетне деце или деце са посебним потребама, односно њихови старатељи дужни су да обезбеде да деца носе заштитну маску у овим случајевима.

    

logo.png
ОПШТИНА КЊАЖЕВАЦ
Милоша Обилића 1, Књажевац 19350, Србија
+381 (19) 732 730, 733 119
soknjazevac@mts.rs
© Општина Књажевац {2021}

Search