Обавештење о могућностима субвенционисане набавке путничких возила за потребе такси превоза

Дана 4. јануара 2020. године ступила је на снагу Уредба о условима и начину спровођења субвенционисане набавке путничких возила за потребе обнове возног парка такси превоза као јавног превоза („Сл. гласник РС“, број 94/19). За реализацију ове Уредбе надлежно је Министарство грађевинарстава, саобраћаја и инфраструктуре.

Субвенционисана набавка спроводи се исплатом износа од 8.000 евра у динарској противвредности по званичном курсу Народне банке Србије на дан плаћања, на име:
-    Учешћа за наменски кредит за куповину путничког возила
-    Учешћа за финансијски лизинг за набавку новог путничког возика
-    Плаћања дела купопродајне цене новог путничког аутомобила.
Право набавке имају такси превозници који обављају делатност такси превоза најмање годину дана на дан ступања на снагу Уредбе.
Ново путничко возило које се набавља на овај начин мора имати вредност не мању од 13.000 евра у динарској противвредности по званичном средњем курсу НБС на дан подношења захтева; имати потпуно електрични, хибридни или погон на компримовани природни гас или задовољавати најмање еуро 6 стандард у погледу емисије издувних гасова.
Детаљније инфоpмације, текст Уредбе и Обрасца за подношење захтева можете наћи на званичном сајту Министартсва: https://www.mgsi.gov.rs/lat/dokumenti/subvencije-u-taksi-prevozu.

Одељење за привреду и друштвене делатности

logo.png
ОПШТИНА КЊАЖЕВАЦ
Милоша Обилића 1, Књажевац 19350, Србија
+381 (19) 732 730, 733 119
soknjazevac@mts.rs
© Општина Књажевац {2021}

Search